Hur landet ligger i det långa landet falukorv!

Det ligger för jävla fint!

Körkort - En klassfråga?

Att ta körkort är dyrt? I genomsnitt kostar det någonstans mellan 15000 till 25000 kr för en person. Mycket pengar?
Jag vill hävda att det inte är en klassfråga. Alla har råd att lägga ut 15000-25000 om man inte är hemlös. Problemet som uppstår är att man helst ska göra det i en klumpsumma. Här kommer förmågan att prioritera in. Det välkända uttrycket: Att äta kakan och ha kakan kvar.

Jag har fått fram personer som på löpande band klarat av att ta körkort på väldigt kort tid. Kostnad - under genomsnittet.

För att lyckas handlar det om:
* Attityd
* Göra läxan
* Fundera och pröva teser som läggs fram för att se det naturliga och logiska i regler.

Behåller man ett öppet sinne, bygger en bra grund, gör på ett och samma sätt så går det fort att ta körkort.
Denna sommar fick jag ett nytt rekord. Race ready på 12 lektioner, personen hade kört bil i två veckor hemma. Kunde inte starta själv på första lektionen. Med järnvilja, monotont repeterande och en evig frågande om varför och en vilja att förbättra sig vid varje tillfälle gick det. Jag är riktigt stolt över personen, vilket bevisar min tes att mitt intensivbyggande och utlärningsstil fungerar till stor del del och självklart kan förbättras.



Hej här kommer sommaren!

Ok, ingen av mina senaste somrar är något speciellt att skryta över. Mitt mål och fokus ligger framför allt på målet ett år framåt. Vilket gör att det blir som det blir med saker och ting. Med glädje kan jag meddela mig själv att projektet är i hamn. Jag kommer lyckas med det. Fjärde året var inte med i beräkningen och det får därför bli en ren bonus.

Fotbolls vm. Riktigt kul! för att vara en av de minst intresserade av fotboll någonsin gjorde jag och J en tipsrad och slutade fyra totalt av alla inblandade. Well fyra suger ju, för vi vann inget, men om båda är helt totalt icke fotbollsintresserade och absolut inte kan ett smack om fotboll så får man vara nöjd=) Ta bara alla som kom efter en och faktiskt är intresserade och anstränger sig=)

Jobben rullar på det händer en hel del intressanta saker där och ja en del till det bättre en del till det sämre. Kvarnens hjul maler som alltid, jag börjar bara fundera om det är så rättvist längre. Well time will tell.

Jag måste verkligen gratulera min syster! Till hennes förlovning och deras nya lägenhet! När jag ser på dem hoppas jag att jag en dag ska ha hittat så rätt som de har... och som det känns nu... ja! Haha måste verkligen få höra hela historien om deras förlovning sen i sommare, verkar som en brorson H verkat haft ett litet finger med i syltburken=)
Skönaste lillkillen som också skulle vara med och skåla! haha kommer växa upp och bli största schtekaren i långa landet Falukorv:D

Mina projekt kommer och går... Nu får vi se vart detta slutar. Ett år kvar! bara att ligga i och hålla huvudet över ytan!

En bra dag!

Den börjar bra med att jag vaknar klockan sju och vet att jag är ledig, somnar om igen med ett otroligt gott samvete för det.

Går upp nio och börjar pilla på datorn. Har gått ett tag sedan jag var hemma, typ 2 veckor... så det fanns en hel del att göra. Mail, skolarbeten, kolla upp saker och styra upp. Fick en hel del gjort, några avsnitt av House MD, examensarbete i december, kurser och skola, jobb och midsommar!

Drar ut till Tidö Lindö. Börjar mer och mer älska den platsen! Lugnet, vattnet, folket och bara vara. Höra löven susa i vinden, solen som sakta sänker sig över vattnet och att umgås med familjen och bara prata och vara. Jag tror jag har blivit äldre bestämt och börjat uppskatta saker mer. Med en insikt om att en dag så tar allting slut och det gäller att ta vara de få ögonblick som man faktiskt träffar familjen.

Rask bilfärd för att plocka upp den tredje brodern och därefter ut till Irsta. Kanonfest! tjejerna och Klein hade verkligen ansträngt sig och fixat superfint! Lekar, femkamp, kubb mm! grillning tog vid med mycket trevligt folk och det var nog det bästa. Alla ens vänner! Vi har alla våra liv att sköta och jag vet att mitt sociala liv blir lidande av all skola, gym och andra prioriteringar jag gör i mitt liv, men det är det som är det fina med att träffas då och då vid festliga högtider och snacka skit, skratta och ha kul igne och det känns som om det var igår. Det är den sanna vänskapen.

projekt p28 skrotades. Nu börjar istället projekt p30. Jag väntar med stor iver och förväntan på den framtid som komma skall.


Om handlingar och ansvar....

Alla våra handlingar får konsekvenser, stora medel eller små. Alla våra handlingar bär ett ansvar. Ibland finner jag det roande hur många ursäkterna kan vara för att saker blir som de blir och att det inte är deras fel utan någon annans.

" Det är inte mitt fel, de andra började och jag hakade bara på".
"Jag blev bara meddragen".

Jag har druckit alkohol och det är midsommar så det är ok att bete sig hur man vill och bli hur full som helst och när natten är över och dagen kommer så ser man tillbaka på det och ursäktar sig med att det var för att man var full?

Kalla mig tråkig, vuxen, ansvarsfull, utan förmåga att roa mig, men jag har bara svårt att se nöjet i det hela. Socialisera, samtala, snacka skit, träffa nytt folk superkul, men där alkoholen går in går vettet ut och spektaklet kan börja.

Jag har mål, drömmar och tar hand om de mina. Liksom jag en dag hoppas de tar hand om mig den dag jag behöver hjälp.

Tack för en sjukt trevlig midsommar! Ni vet vilka ni är!

25/6 happy ending...

Livet är lustigt... och det är en förunderlig pjäs i en evig och ständig rörelse. Vi spelar alla otroligt många roller beroende på vilket möte vi gör och frågan om vi någonsin är oss själva uppstår. Svaret på frågan kanske är att vi är just oss själva på sättet vi anpassar oss till var situation och vad vi låter oss påverkas av?

För tillfället är jag i zen... Inte mycket kan påverka mig... För tillfället känns det som om jag faktiskt hittat och gläntat på frågan som ställts i alla dessa år.

Prioriteringarna har gjorts om... vi får se. Hela livet ligger framför mig för tillfället. Skrämmande och samtidigt väldigt icke skrämmande. Ett äventyr påbörjas förhoppningsvis bara inledningen som slutar lyckligt.

Yin verkar behöva Yang och tur är väl det.

What goes around comes around... och det verkar onekligen så.

Känns lite konstigt att sitta här framför datorn igen - som om jag varit i en annan värld i några veckor och nu tillbaka till verkligheten, men detta är inte längre min verklighet=)

Är det verkligen så svårt?

visst är vissa saker knepiga, men detta???=)

hm projektet får nog läggas på is

att det ska vara så sjukt att få tag i det man vill till ett vetigt pris... oh well jag har ju hela vintern på mig=)

projekt nummer 2

crusade against the stars has begun.

Nytt projekt som vi döper till p28.

jakten har börjat=)

Last day of freedom!

snart kliver vi på de magiska veckorna som ska kröna mitt sista år som ekonomikumstudent. Det har varit 2 tuffa år, det tänker jag inte sticka under stol med. En järnhård vilja, en välbyggd grund och framgången är ett faktum. Inget kommer kunna förstöra detta.

Det var den första goda nyheten den andra håller jag mer hemlig=)

Life high! Oh so high!

Ledig vecka

lovely! bästa veckan ever! What goes around comes around!

Det vackra...

är tanken på den fria viljan. Att personer gör saker, säger saker av den fria viljan för att de känner för det. Me like!

Sommarlov, igen=)

Alltså det är så sjukt, bästa veckan på hela året! Det måste vara en dröm och då satsar jag hårt på att aldrig vakna upp!

Life high!

Sommarlooooov

kan inte bli bättre nu! Inget stoppar mig nu=)

This is sooooo awesome! and yes it is surely legendary!

Sommarlov!!

En mycket intressant och grym helg eller vad sägs om: Långkörare med bäste Klein och en pizzabuffe! Fortsätter med trevlig aw med avslutningsspelning av Rytterne Röj, med bäste herr Janke! Slita upp dansgolvet med födelsedagsfirande Ronnebrink och CO, och en kort härlig bugg svängom med sweet Alice!

Lördag arbete, sedan förkaka på en takterass på Östermalm! Staden är väldigt liten visar det sig än en gång=) En smärre dip, men tack vare goda vänners lag, ett speciellt tack till Lill J som stod ut med mig=) Och back to the roots och emostyle vid en busskur=)

Söndag, jobb mer jobb, kika till båten, blir särbo, fetaste kebabtallriken och filmkväll med sköningarna som ska inta göteborg! Bra fim också:D Avrundas med samtal in på 0800 på en måndag!

Ibland så!

Yeah! Sommarlov!

nu är det schteeeeek!

opponering imorogn, idag.

Snart sommarlov snart...

tusan

missa en grej, inte min stil alls! Bip bip!

min tanke på sommrarlov har skjutit iväg de flesta åtaganden ska lägga in det på mobilen!

Wohoo

några poäng till har ramlat in=) nu är det bara stockholm kvar! Awesomeness in pure shape yeah!

Ska se om det går att dra av gym, fotboll=)

Snart är det helg, mycho trabacho, pucho dinero=) kan det stavas så?

Grym gårdag! Telephone is ringing and there is K, chill med grill, med kubb och boule, avslutning med filmkväll, prety fucking awesome night yes. Härligt när man lyckas samla en stor del av eliten.

Haha 2 tjejer höll på att gå in i en lyktstolpe när vi gled och schtekte. Kan lätt bli så med röda faran=)

Borde försöka ta mig hem och hälsa på snart igen. Konstigt hur saker och ting förändras med åren och framför allt i prioriteringar..

Over and out!

En rolig diskussion med S. Egentligen inte så intressant egentligen, en gammal som jag började fundera på igen för att se om mina tankr och värderingar förändrats. Det har de inte, däremot svaren jag fick ger stöd åt min tes. Därför fortsätter vi på den inslagna vägen tills det visar sig att jag skulle ha fel, som jag sällan har, men när jag väl har fel brukar det däremot få ödesdigra konsekvenser, well casual losses:D

RSS 2.0