apropå proteintillskott...

Kan proteintillskott bidra till att man får mer muskler?

Det finns studier som har visat att proteintillskott kan bidra till att öka muskelmassan. En kritisk analys visar dock att effekterna av proteintillskotten berodde på att deltagarna i studierna inte täckte sina kaloribehov utan tillskotten. Får man inte i sig tillräckligt med kalorier används proteinet i kosten som energikälla i stället för att bygga upp muskler.

 

Det som är viktigt att tänka på är alltså att få i sig tillräckligt med kalorier, men det kan man lika gärna få från mat som från proteinpulver. Det är godare och ger dessutom vitaminer, mineraler och fibrer som vi behöver för att må bra. Efter träning är det viktigt att snabbt få i sig kolhydrater, till exempel en banan, för att ge kroppen en chans att återhämta sig. Det kan också vara bra att äta eller dricka något som är rikt på både protein och kolhydrater, till exempel mjölk eller smörgås med pålägg.

 

Den som vill bygga muskler genom till exempel styrketräning kan också vinna på att äta proteinrik mat nära inpå träningen. Läs mer om detta i Riksidrottsförbundets kunskapsöversikt ”Kost och näringslära inom idrotten” på länk till höger.

 

----------------------------------------------------------------

Nu har något riktigt bra snille på livsmedelsverket tänkt till uppenbarligen!

Mjölk per 100 g 3.4 g protein.

Proteinpulver whey 100 per 100 g 84 gram protein.

I VILKEN VÄRLD TÄNKER MAN DRICKA CA 300 G MJÖLK 3-4 GÅNGER OM DAGEN FÖR ATT FÅ I SIG DEN MÄNGDEN PROTEIN. DET ÄR EN SJUHELVETES MASSA MJÖLK!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0