De två lägren?

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6431136.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6486563.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6483262.ab

Det är nog få som undgått dessa artiklar.

Som jag ser det så är det två läger: De som anser att man har arbetsförhet när man har lyckats föda tre barn, har en plastpool, bil och hyresrätt.

Å andra sidan lägret som anser att man är sjuk.

Nu kan det finnas flera också, dock är det dessa två som är tydligast.

Vad som är intressant är människor runtomkring och de erfarenheter man själv har. Jag har hört talas om sett och skådat otal bidragsfuskare. Jag har sett människor otroligt sjuka och absolut inte arbetsföra, men som ändå arbetar och jag har sett de som är sjuka och inte arbetar.

Förr i tiden när sossar styrde och ställde var det relativt enkelt att bli sjukskriven.

Idag läser man dagligen om hur försäkringskassan havererat, att 100 000 sjukskrivna ska tillbaka in i arbetslivet och att försäkringsläkare som aldrig träffat personer och som inte är specialister river sjukskrivningar.

Det har blivit extremt.

Så vart är vi på väg idag och just i detta nu? Det är den ultimata frågan.

För tillfället får regeringen mycket stryk om fel vägar och liknande, men det som vi alla glömmer är hur komplicerat det är att styra ett samhälle.

Ungefär som med religion så ser vi alla detta från våra egna ögon och perspektiv. Det är onöjligt att säga om det moderaterna gjort under dessa år har varit fel. Eller att det hade blivit bättre av en sosse regering.

Ska man se det från ett ekonomiskt perspektiv så inser nog alla att inget system håller i längden där man går minus i ekonomin. Dvs utgifterna är större än inkomsterna.

Ett lands, ett världs ekonomi är som ens privata, den måste gå ihop på något vis. Det är bara lite svårare att styra ett land eller en värld eftersom det finns så otroligt många knappar och rattar att vrida på för att få önskad effekt.


Jag vill tro att människan är god, motbevisas dagligen, jag vill tro att människor som har ett jobb vill göra så bra ifrån sig som möjligt och jag tror att de som sitter vid makten gör sitt bästa för att ett land ska gå bra.


Tänk då att vara statsminister... och ansvara för ca 9 miljoner invånare. Det säger sig själv att någon kommer komma i kläm.


Personligen tycker jag som alltid tyckt: Om det är så fel det moderaterna gör, etc gör det bättre sj. Hade det varit enkelt att hade vi haft ett paradis.









Kommentarer
Postat av: Viljarjennifer

I kinda like it. Thanks!

2011-02-10 @ 20:10:35
URL: http://viljarjennifer.blogfuture.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0